Wys³any: 2010-06-26, 22:48 Kolejny - Graffiti Jam w Szczyg³owicach
Chcia³bym siê podzieliæ z wami radosn± wiadomo¶ci± - Rozmowy na temat kolejnego Graffiti Jam'u w Szczyg³owicach dobiegaj± do szczê¶liwego koñca . Na razie znamy datê - 11 wrze¶nia 2010r. Znamy te¿ miejsce - zgodnie z naszymi marzeniami bêdzie to tunel - przej¶cie pod wiaduktem w Szczyg³owicach.
Twórcy Smoleñska Potwierdzili udzia³!!! - Dawe w miêdzyczasie wygra³ kolejny presti¿owy konkurs:
W tej edycji bêdzie wiêcej partnerów tak medialnych, jak i tych z kasiork± na farby
tym razem temat bêdzie bardziej z³o¿ony - na zasadzie kontrastu jedna ¶ciana bêdzie mia³a tytu³ "Stop War & Terrorism", a druga "Make peace - not war". Wszyscy chcemy (organizatorzy i twórcy), ¿eby to nios³o jak±¶ idee, a nie by³o tylko zlepkiem obrazków.
Trzecia edycja bêdzie natomiast edycj± bajkow± :), ale to wiosn± przysz³ego roku
A nie mo¿na by tak normalnie, po polsku nazwaæ tych tematów?
Qu¼wa, gdzie my w koñcu ¿yjemy? Na ka¿dym kroku po angielsku - prasa, telewizja...
W koñcu mamy swój w³asny jêzyk. Czas nauczyæ siê z niego korzystaæ.
Ty Andrzej to chyba stary jeste¶ graficiarze id± z duchem postêpu i komercj±, ich sztuka wy³azi z podziemia i próbuje co¶ wyra¿aæ, Ty Andrzej chyba tego nie rozumiesz o, o, ja chyba te¿, c to za przes³anie, kto w Szczyg³owicach jest za terroryzmem i wojn±, ostatnio w prawdzie czêsto widaæ na osiedlu uzbrojony oddzia³ niejakiego ¦urta przypominaj±cego jako ¿ywo taliba, ale znam go osobi¶cie i jestem spokojny o jego pogl±dy. No tak to ¿arty, ale ogólnie mówi±c te graffiti s± zbyt mêcz±ce dla oka, moim zdaniem kiedy siê je zobaczy, powinny wywo³ywaæ u¶miech na twarzy, jak te które kiedy¶ czyta³em na osiedlowych murach, proste i sugestywne w przekazie ....
"Szczyg³owice ¿±daj± dostêpu do morza" - ¶wietne, kto by nie chcia³
"Szukam pracy na zachodzie. Hans Klos." - chyba nadal aktualne
" ... im gorzej tym lepiej... " W.I. Lenin - ideologiczne i dzi¶ równie¿ czêsto na czasie
Tak, tak, stary to ja mo¿e i jestem ale te ¶ci±ganie z zachodu wszelkiego g..na i mówienie, ¿e to jest cool i wogóle i w szczególe i ¿e och i ach to we mnie a¿ gotuje
A ju¿ spolszczanie pewnych zwrotów z angielskiego to zakrawa na kpinê i ca³kowit± nieznajomo¶æ tematu.
Z rado¶ci± zawiadamiamy, ¿e Dziêki staraniom portalu www.szczyglowice.pl KW SA Kopalnia Wêgla Kamienego Knurów Szczyg³owice przystêpuje jutro do remontu przej¶cia pod wiaduktem w Szczyg³owicach w celu przygotowania go do kolejnego Graffiti Jam'u (planowanego na 11.09.2010)
Popatrzcie, jak wygl±da teraz to przej¶cie. Ju¿ za parê tygodni bêdzie to kolejne ciekawe i kolorowe miejsce.
Chcieliby¶my przy okazji podziêkowaæ Dyrekcji KWK "Knurów Szczyg³owice" czyli panom Grzegorzowi Michalikowi (DT) oraz Krystianowi Rydarowiczowi (DP - Szczyg³owice) za dostrze¿enie potrzeb mieszkañców naszego osiedla.
- Dziêkujemy równie¿ Prezydentowi Knurowa panu Adamowi Ramsowi za osobiste zaanga¿owanie siê w sprawê i skuteczno¶æ
- Dziêkujemy zak³adowemu SIP panu Zbigniewowi Arendz za pomoc w organizacji oraz pozyskaniu funduszy na farby.
- Dziêkujemy zwi±zkom zawodowym dzia³aj±cym na terenie naszej kopalni za zasponsorowanie czê¶ci farb.
ja ze znajomymi sie zastanawialem ostatnio czy ktos pomyslal aby jakos zachowac plakat przed wyborczy z 1994 roku ktory wciaz tam wisi...? to juz 16 lat jak wisi na tej scianie... tutaj zdjecie:
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach Nie mo¿esz za³±czaæ plików na tym forum Mo¿esz ¶ci±gaæ za³±czniki na tym forum